marți, 15 aprilie 2014

Vin Legionarii. Blocuri, blocuri

20 mai 2012

Vin Legionarii. Blocuri, blocuri

    Noutăţi legionare

    Iliescu cel Roşu vedea în faţa ochilor doar verde. Verde legionar vedea şi în stânga şi în dreapta. De frică a chemat repede minerii. La Piaţa Universităţii, pe 13 iunie 1990 verde era doar cămaşa mea. Printr-un periculos joc al întâmplării îmi luasem o cămasă verde pe mine în ziua aceea. Se uitau cu jind câţiva ortaci din aceia cu căşti în loc de creiere, dar întrucât nu dădeam alt semn că aş fi legionar, cei ce îi mânau i-au îndreptat către alte ţinte.
    La fel pe ebay, cunoscutul canal dejector, puteţi lua cu nici 15 dolărei, dar şi cu plata deloc de neglijat a taxelor de transport, Romania 1940, Legionares cancellation, Iasi, block. Titlu interesant, poză şi mai interesantă. Două blocuri din seria din 1947 cu vederi şi cu efigia Regelui Mihai, pe care se lăfăie două ştampile legionare ce au fost utilizate pe carnetele emise în 1940. Ei, cum … asta? Să vezi că cel ce se spune că a fugit cu banii legionarilor, unul foarte drag lui Ceauşescu, a plecat şi cu matriţele ştampilelor utilizate în acea perioadă. Ce mai conta … Mai ales că din câte am auzit, avea şi unele afinităţi filatelice.
    Să fie adevărat? Ia să ne uităm mai de aproape.

    IAŞI 1947
    IAŞI 1940

    Să luăm întâi ştampila de la Iaşi. Hmmm … Cercul exterior al ştampilelor de pe Vederi este un cerc dublu, ca şi al celor utilizate în 1940, dar distanţa dintre cele două cercuri este mult mai mare. Şi nu numai atât. Caracterele din interior, 8 NOV. 1940 sunt mult mai mici.
    Dar cea din Bucureşti? Treaba cu cercul exterior este aceeaşi. În plus la ştampila de pe Vederi apare un R în plus la NOEMBR.
    Bucureşti 1947
    Bucureşti 1940

    Deci l-am acuzat degeaba pe Dragul de el, fie-i demolată statuia din Cazane, aceea cu nasul cârpit, ce-l reprezintă, şi care n-are nici o asemănare cu Chipul lui Decebal. Ştampilele sunt noi nouţe şi ne putem aştepta să vedem apărând o mulţime de făcături, inclusiv carnete. Deci atenţie la noutăţi!
Noua ofertă legionară

2 comentarii

  1. Aha… Acelaşi individ a fost şi cel care a oferit falsurile la Cap de Bour cu ştampile Kahul.
    Comentariu by Peter — 21 mai 2012 @ 18:29
  2. Înseamnă că s-a specializat în ştampile. Asta ne mai lipsea!
    Comentariu by Cornelius Ionescu — 6 iunie 2012 @ 14:19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu