vineri, 11 aprilie 2014

Poşta 1902 – Jos Pălăria!

22 martie 2010

Poşta 1902 – Jos Pălăria!

O foarte circulată Carte postală ilustrată din Băile Herculane – Herculesfurdo – Herculesbad  pentru Dşoara Cathelina Băicoianu Moşia Strîmba – Gorj. După cum reiese din stampile, CPI-ul pleacă din Herculane pe 8 septembrie 1902, ajunge la Tergu-Jiu pe 10 septembrie, la Rosia jud. Gorjiu pe 11 septembrie, la Pesceana jud. Gorjiu pe 1? Septembrie, la Tergu-Jiu din nou pe 14 septembrie, la Bratieni jud.Gorj pe 15 septembrie, tot pe 15 ajunge in Hodorsca – probabil actula Hodoreasca – Gorj, iarasi la Tergu-Jiu , data indescifrabila, si in sfârsit la T.Severin pe 17 septembrie 1902 unde adresantului i s-a inmânat pretioasa ilustrata.

Baicoianu-fata
Baicoianu-spate

Importantul text este jos pe fata ilustratei:

Nu stiu daca adresa e buna si apoi nu stiu unde sunteti la Strimba sau la Simboteni. Tiam scris si acolo o carte. Am venit la Mehadia caci s-a amânat pentru 27. Semnat Geones(?) 

Pe spate, sus este scris pe verticala, in stânga, de catre unul din postasi, probabil cel din Rosia:
Adresantul nu se afla in Rosia de Jiu Agent Gh. Murgu
Iar sus, cu alt scris probabil al unui postas sef:
Administratia Postelor e rugata a restitui la Severin aceasta carte in caz ca nu se gaseste destinatara
Si adresa modificata
La T.Severin
“Cartea” a ajuns la adrisantă, dovada fiind imaginea. A fost găsita de o frumoasa colegă de servici în podul casei pe care o aveau părinţii ei prin Vatra Luminoasa şi care mi-a cedat-o. Mai bine …


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu