sâmbătă, 12 aprilie 2014

23 aprilie 2010

Folio? Folie!


O găselnită pentru a mai scutura buzunarele filatelistilor. Au cumparat masina, au supratiparit cu ea, le-au vândut dar nu stiu ce au facut.
Imprimate in folio aur” este nefericita expresie gasită de cei care le stiu pe toate, adica nimic, de la Romfărăfilatelia’ expresie preluata imediat de câteva liste de preturi, caci nu le pot spune cataloage. Dacă se uitau intr-un dictionar măcar, nu zic sa intrebe un lingvist, ar fi putut afla ca Folio este o dimensiune de coala folosita la tiparirea cartilor (8½ x 13½ inches or 216 x 343 mm per sheet) in english pentru cine nu stie româneste.
Pentru operatia aplicata timbrelor respective se intrebuinteaza cuvintele imprimare cu folie / foita de aur sau pentru cei ce nu obisnuiesc sa aiba macar 3 clase de româna gold_leaf printing.
Folio este folio si folie este folie. Sa intre gagautilor in cap. Dar repede. Ca odata se mai mareste pretul lor (al timbrelor, nu al gagautilor) si nu datorita foliei de aur, care are o valoare infima, ci datorita tirajului si politicii de preturi antifilatelice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu