luni, 14 aprilie 2014

Cartă postală

11 decembrie 2011

Cartă postală

    Domnul Max Peter a prezentat ieri aici, printre diferite obiecte filatelice de la licitaţii şi o carte poştală, aparent fără text, fără expeditor şi fără adrisant, dar care şi-a găsit singură sau ajutată de proprietar, drumul până în Belgia. Eu, ca Ionescu Necredinciosul (!), copiai imaginea prezentată şi o băgai în moara fără de fund a Photoshop-ului. Speram să depistez ceva, dar nu am găsit decât, cum era de aşteptat, urmele unui text din păcate ininteligibil, pe cinci rânduri, unul din cuvinte fiind subliniat, probabil localitatea de destinaţie.
    Iată mai jos cartea poştală cum se prezintă dânsa şi cartea poştală trecută prin filtrul arheo-filatelic. O fi aşa sau nu, oricum este interesant!
    CARTA POSTALĂ prezentată de dl. Max Peter
    CARTA după încercările de descifrare nereuşite ...

Un comentariu

  1. Deşi nu am scris pe blog la piesa cu pricina, acest lucru îl încercasem şi eu, verificând fiecare canal, după ce transformasem imaginea din 8 în 24 de biţi (acum, nu exclud ca unele posibile elemente să fi dispărut şi pe timpul scanării de către proprietar).
    Un nene de prin Germania a realizat un filtru (compatibil şi la Photoshop, dar şi la orice soft care acceptă pluginuri de tip *.8bf) care mimează destul de bine “examinarea” unei fotografii la o lampă virtuală atât cu ultraviolete, cât şi cu infraroşii. La examinarea cu acest filtru, mie nu mi-a apărut nimic (mulţi habar n-au câte informaţii pot fi găsite într-o simplă imagine…). :D
    Ţin să vă mulţumesc frumos pentru menţionare şi să vă doresc o seară cât mai plăcută!
    Comentariu by Peter — 11 decembrie 2011 @ 18:39

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu