sâmbătă, 12 aprilie 2014

Statul Satu-Mare. Capitala Budapesta

17 aprilie 2010

Statul Satu-Mare. Capitala Budapesta


    Omul cât traieste invata. Pe oKazii incearca cineva sa vânda cu nonsalanta niste marci stampilate care au un asa zis supratipar Satu Mare. Ce este curios e ca stampila de anulare a marcilor este Budapesta si e din 1934.
    satu mare stampilate
    satumare2inv-eu21-pitestisatu mare stampilate-marca1satumare3-oct34-eu21-pitesti
    In anul 1945 in perioada administratiei sovietice a Ardealului de Nord a fost o tentativa de emitere a unui numar de 16 marci cu supratipar SZATMAR / SATU-MARE / – noua valoare. Pâna sa se faca formalitatile de punere in circulatie s-a trecut la administratia postala româneasca a teritoriului. Ceea ce nu i-a impiedicat pe cei interesati sa le comercializeze pe piata filatelica din România si mai ales din Ungaria. Unii cu razboiul altii cu comertul. Prezint mai jos setul de 16 marci supratiparit in 1945 si care nu au circulat niciodata, pentru compararea supratiparelor.
    satumare-set complet
    In general emisiunea nu este recunoscuta, fiind considerata de majoritatea cataloagelor ca fiind un fals. Dar ca sa sustii ca a si circulat, si sa prezinti spre vânzare asa ceva, pe un sit atât de prestigios nu este de conceput. Fiecare are dreptul sa prezinte spre vânzare ce doreste, dar sa nu induca in eroare pe cumparatori. De ce nu se spune ca este un fals ordinar? eu21 pitesteanul ma face sa ma simt prost ca ai mei erau de pe lânga Pitesti, ca sunt filatelist si ca stau sa ma uit la asa ceva.
    Out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu