vineri, 11 aprilie 2014

Alte erori voite

13 aprilie 2010

Alte erori voite

Cea mai enervantă aparitie pentru un filatelist este cea a erorilor voite, opera machetatorilor. Cu toată stima ce o port unora dintre ei, machetatori talentati – atunci când vor – acest orgoliu de a crea o eroare printr-un semn special, neprezent in macheta aprobată si de a o strecura prin toate controalele, sau poate cu voia acestora, este penibil si condamnabil. Nu stiu dacă acesti eroi au primit ceva amenzi pentru aceste initiative extracontractuale, sau dacă mai sunt colaboratori ai postei române.
In 1957 dl. Mechendorfer face safteaua la marcile de 1,55 si 1,75 Lei din Flora Carpatină, unde agată un M lângă tulpinile florilor. In 1982 Aurel Popescu la seria uzuala Obiecte de uz gospodaresc, la marca de 7,50 lei pune in stânga jos sub cadru anul emiterii la o marcă din coala.
Am mai semnalat blocul-colita din 2005, machetator Aurel Penda, Europa – Americo Vespucci, a fost supratipărit in partea de jos cu Academie Europeene de Philatelie – Bucarest 2005. O parte din blocuri, odată pe coala de tipar de opt colite au avut atârnat de a din Philatelie un mic cerc cu un punct in mijloc. In 2007 Mihai Vămăsescu a machetat un timbru in sprijinul nevăzătorilor, intr-un bloc de 10 si doua viniete. Pe vinieta din dreapta sus a blocului trebuia să se imprime in alfabet Braille deviza FIAT LUX, dar nu a fost imprimată pe toate blocurile.
Mi-e silă, dar tot le colectionez.

flora carpatina-600dpi
1957 – Flora Carpatină


obiecte7,50-1982
1982 – Obiecte uz gospodaresc


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu