joi, 10 aprilie 2014

CMT-uri proaspete

1 septembrie 2012

CMT-uri proaspete


    Au apărut pe eBay nişte supratipare CMT pe mărcile austriece binecunoscute din acele timpuri. Ele ar dori să fie din Pocuţia, dar atât desenul supratiparului, culoarea cernelii şi mai ales ştampilele pe care se mai văd urme vieneze autentice de data asta, ne fac să ne hlizim la dânsele ca la nişte făcături ce sunt. Nu, nu sunt făcute la Cotroceni, unde suspendatul a reuşit să reintre prin efracţie, cu ajutorul infractorilor din CC şi al trupelor SPP-iste, ar mai fi fost o explicaţie. Sunt făcute în Bulgaria, ţară ce aproape că a intrat şi în Spaţiul Shengen, unde ţarul Kaloian ni le oferă, pe euroi, bineînţeles. Şi amatori se găsesc, deocamdată sunt 14 lovituri de ciocănel. Casă de piatră! Şi cu gratii de fier.

2 comentarii

  1. După cum arată supratiparele (clare şi de culoare neagră), nu sunt originale. Îmi aduc aminte de una din caracteristicile clişeelor supratiparelor, cumună tuturor celor trei valori: este vorva de distanţa între CMT şi linia orizontală superioară a cadrului. Toţi specialiştii menţionează această distanţă egală cu 2 mm, ori la piesele din ilustraţie, mai că bag mâna în foc că există diferenţe ale acestei distanţe între valorile nominale.
    Comentariu by Peter — 1 septembrie 2012 @ 17:47
  2. Nu am nici un dubiu. sunt false toate. Şi nu numai atât. Mai are expuse şi nişte ODESSA şi alte PLEZNAU parcă, alte făcături pe mărci sovietice. Se pare că s-a mutat fabrica de făcături, căci nu e vorba de tipografie. Iar bidurile, căci toate au aşa ceva, cred că şi le dă singur.
    Comentariu by Cornelius Ionescu — 1 septembrie 2012 @ 20:03

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu